Fysiopraktijk acupunctuur Aalsmeer

3 Medische toepassingen voor Botox

Geplaatst op

Bij het woord “botox” denkt men doorgaans aan cosmetische behandelingen en de plastische chirurgie. Echter zijn er ook diverse medische toepassingen voor Botox. Deze zijn doorgaans niet zo bekend als de cosmetische toepassingen, maar ze zijn desalniettemin van groot belang voor het behandelen van verschillende medische klachten. In deze blog geven we een drietal medische toepassingen waarvoor Botox wordt gebruikt.

Medische toepassing #1: Migraine verhelpen met botox

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is waarom het werkt, is er uit Amerikaans onderzoek wel naar voren gekomen dat Botox gebruikt kan worden als hoofdpijnmedicijn. Volgens dat onderzoek werd er aangetoond dat het middel een kleine, maar toch een significante bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de klachten bij migrainepatiënten.

Medische toepassing #2: Krampen en spasmen tegengaan

Iedereen heeft wel eens last van spierkrampen. Echter, bij sommige mensen is het een medische aandoening die mogelijk het gevolg kunnen zijn van bepaalde neurologische aandoeningen. Denk hierbij aan trillende oogleden of spasticiteit. Een specialist kan botuline toxine toedienen om zo het stilleggen van de spieren te kunnen realiseren. Op die manier kunnen mensen met ernstige neurologische afwijkingen, langere perioden relatief goed functioneren.

Medische toepassing #1: Overactieve blaas kalmeren

Ook zijn er veel mensen die last hebben van een zogenaamde overactieve blaas. Dit kenmerkt zich doorgaans door dat men vaak kleine beetjes plast en dit maar moeilijk kan stoppen. Dit kan de oorzaak hebben dat de blaasspier te vaak samentrekt. Ook als deze niet vol is kan men zo aandrang voelen en urine verliezen. Ook hierbij kan Botox helpen. Door de spieren bij de overactieve blaas te remmen, zal het gewenste resultaat te bereiken kunnen worden. Naast deze genoemde toepassingen heeft Botox ook nog een positief effect op klachten met betrekking tot overmatige transpiratie, depressie en zelfs scheelzien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden