Fysiopraktijk acupunctuur Aalsmeer

Hou je kinderen gezond: flexibel en fit

Geplaatst op

Wanneer je vroeg begint met gymnastiek voor kinderen, bijvoorbeeld bij gymnastiek Amsterdam, dan heb je veel kans dat de kinderen ook op latere leeftijd zich fit voelen en flexibel kunnen bewegen. Een goede start dus. In deze blog nemen we wat punten met je door die hierover gaan. 

Is gymnastiek voor kinderen van alle leeftijden? 

Het is mogelijk om vrij vroeg te beginnen met gymnastiek voor kinderen. Dan is het natuurlijk niet spingen of salto´s doen op een balk, maar meer de voorzichtige eerste stapjes. Denk daarbij aan voorzichtig het evenwicht bewaren al lopende over een lijn. Misschien dat daarna de balk die op de grond ligt een optie is. Natuurlijk onder begeleiding van een ervaren coach. 

Voordelen van gymnastiek

Er zijn vele voordelen verbonden met gymnastiek, zeker als kinderen het wekelijks een aantal keer benoemen. Denk daarbij aan: 

  • Coördinatie loopt soepel
  • Goede algehele conditie 
  • Sociale vaardigheden worden getraind 
  • Bekendheid met sport kan enthousiasme hiervoor op latere leeftijd behouden
  • Leren een doel te stellen, ervoor te werken en het te halen

Dit is een greep uit de voordelen die komen met het beoefenen van een sport in het algemeen en gymnastiek in het bijzonder. 

Alternatieven

Er zijn natuurlijk ook talloze andere activiteiten die je een bepaalde training geven op de hierboven genoemde punten. Zo is het musiceren ook een manier om veel van deze punten te trainen. Niet ieder kind vindt sporten leuk. We raden je dus aan om kinderen niet te pushen iets te doen waar ze geen zin in hebben. Het is wel leuk misschien om het eens een paar keer uit te proberen. Slaat het niet aan, dan komt er wel iets anders waar ze geïnteresseerd in zijn. Het is leuk om te zien waar ze zelf mee komen, omdat dit meestal iets is wat ze echt leuk vinden en hier dus ook intrinsieke motivatie voor kunnen opbrengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je soepel door het leven (blijven) gaan? Lees dan de verschillende tips in onze blogs. We posten met grote regelmaat nieuwe publicaties.

Contactgegevens

Via info @ fysiopraktijkacupunctuuraalsmeer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden