Fysiopraktijk acupunctuur Aalsmeer

Preventie in tandheelkunde voor een gezond gebit

Geplaatst op

Een preventieve tandheelkunde kan ervoor zorgen dat je gebit gezond en schoon blijft. Tandarts Amsterdam Centrum is een preventieve tandheelkunde. Hierbij kun je denken aan het voorkomen van gaatjes, wonden en gezwollen/zwakke tandvlees. Het is erg belangrijk om eens in de zes maanden een bezoekje te doen bij de tandarts voor een controle van je gebit.

Tandenstokers, flosdraad en ragers.

Het gebruik maken van tandenstokers, flosdraad en ragers, is een hulpmiddel voor het voorkomen van gaatjes of tandproblemen. Deze middelen zorgen ervoor dat je eetresten om en tussen je tanden heen weggehaald worden. Hierdoor voorkom je dat er plak op je tanden plaatsvindt en voorkom je dat er gaatjes ontstaan.

Tandenstokers

Tandartsen en mondhygiënisten hebben over het algemeen de voorkeur om rubberen stokers te gebruiken. De werking van deze stokers is hetzelfde als de ragers. Door het gebruik van rubberen tandenstokers, vindt de verwijdering van tandplak op een effectieve manier plaats.

Flosdraad

Als je tanden heel dicht op elkaar staan, wordt het aangeraden om gebruik te maken van een dun flosdraad. Er is sprake van zowel dik als dun flosdraad. Een dik flosdraad komt in de meeste gevallen moeilijk door je tanden heen, indien ze heel dicht bij elkaar staan. Als je tanden iets meer uit elkaar staan, kan je gebruikmaken van een dik flosdraad. Deze heeft dan een betere ruimte om door je tanden heen te komen. Ook kan dit grote ruimtes beter schoonhouden dan een dunnere flosdraad. Er is wel een nadeel bij gebruik van flosdraad. Flosdraad die verwijdert de tandplak namelijk niet goed genoeg. Daarom raden tandartsen meestal aan om gebruik te maken van tandenstokers of zelfs ragers. Deze zijn het meest effectief voor het weghalen van tandplak.

Ragers

Een ander soort stoker is de rager. Dit is een andere goede manier om je gebit schoon te houden. De meeste tandplak en bacteriën blijven tussen je tanden en kiezen hangen. Om dat weg te halen wordt het gebruik van ragers aangeraden. Een rager gaat in de meeste gevallen tussen de 9 en 15 dagen mee. Echter is dit afhankelijk van het gebruik van de rager. Een rager is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je in de meeste gevallen een grotere maat rager nodig, om tussen je hoektanden te komen. In tegenstelling tot de andere tanden heb je meestal een kleine maat rager nodig, om tussen de overige tanden te kunnen komen.

Belang van de tandarts

Een periodieke controle door je mondhygiënist of tandarts levert een positief resultaat op. Je tandarts kan vroegtijdig een gaatje of tandvlees aanval ontdekken en je in zulke situaties bijsturen. Tijdens een periodieke controle verwijdert de tandarts de tandplak en de tandstenen voor je. Daarom is het belangrijk om eens in de zes maanden naar de controle te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden