Fysiopraktijk acupunctuur Aalsmeer

Waarvoor kan acupunctuur van pas komen?

Geplaatst op

Tegenwoordig is het erg populair om gebruik te maken van acupunctuur. Acupunctuur is een speciale geneeswijze. Het wordt namelijk een alternatieve geneeswijze genoemd. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur werkt, maar toch zijn er ontzettend veel positieve ervaringen. Acupunctuur wordt al ontzettend lang gebruikt, bijvoorbeeld bij lichamelijke klachten of bij herstel van een liposuctie.

Genezen na een ingreep

Op het moment dat je een ingreep hebt gehad, kan dit een flinke klap zijn voor je lichaam. Logisch, want na een ingreep moet je lichaam ook weer herstellen. Het is belangrijk dat je lichaam zo snel en goed mogelijk geneest als je een ingreep hebt gehad. Acupunctuur kan hierbij van pas komen. 

Zo kan het zijn dat je een liposuctie hebt gehad. Een liposuctie is ook wel het weghalen van vet bij je buik. Liposuctie is een populaire ingreep. Veel mensen met overgewicht kiezen hiervoor. Om ervoor te zorgen dat het weefsel goed geneest na de liposuctie, kan acupunctuur goed van pas komen. 

Op het moment dat je een acupunctuurbehandeling wilt nadat je een liposuctie hebt gehad, is het belangrijk om dit als eerst te overleggen met je huisarts. Deze kan je vertellen of dit wel of niet verstandig is. In veel gevallen is het totaal geen probleem om een acupunctuurbehandeling te ondergaan na een liposuctie.

Hulp bij chronische klachten

Sommige mensen hebben last van chronische klachten. Deze kunnen niet altijd medisch opgelost worden. Dit omdat men niet altijd weet waardoor de klachten veroorzaakt worden. Als je hier last van hebt, kan acupunctuur een goede uitweg voor je zijn. Dit omdat acupunctuur dit soort klachten kan verhelpen. Acupunctuur is dus niet alleen ideaal na een liposuctie.

Acupunctuur wordt door veel mensen gezien als een oplossing voor klachten waarvoor nog geen medicijnen zijn. Veel mensen geven aan dat ze hier echt een positieve ervaring mee hebben gehad.

Acupunctuur is wellicht nog niet wetenschappelijk bewezen. Sommige chronische klachten kunnen echter ook niet wetenschappelijk bewezen worden, maar toch zijn ze aanwezig. Het is dus helemaal niet zo gek om deze eeuwenoude techniek eens uit te proberen na bijvoorbeeld een liposuctie. Echter, is het wel altijd verstandig om dit eerst te overleggen met je huisarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden